Comunió i comoditat

Quan vas a un concert i el qui toca està còmode a l’escenari només hi pot haver un parell de raons: o és un animal de muntar un show, o hi ha un sentiment de comunió amb el públic.

Trobar bèsties de l’escenari és complicat, però en van sortint, te’n vas trobant, i al final és a qui vas a veure -no independentment de la música que facin però sí- per gaudir de l’espectacle.

El divendres passat els Raydibaum van fer un concert a un bar DIMINUT que es diu Demodé. I va ser un concert molt bonic. No hi havia espai físic per fer de «bèstia de l’escenari» perquè no n’hi havia, d’escenari. Però hi va haver certa comunió durant el concert que el va fer entranyable. I sobretot, que els músics sortissin d’aquell passadís amb un somriure a la cara que no els recordo d’altres concerts.

De fet, el grup va fer un twit poc després que deia això. I no m’estranya.

La proximitat física entre grup i públic també va fer molt perquè acabessin posant a la xarxa una cosa similar.

De fet, la reacció dels músics em va recordar molt a la cara que feia en Jordi Lanuza durant la presentació del disc Escapistes a l’Heliogàbal. És una cara entre timidesa, satisfacció, orgull, i «no m’acabo de creure que la gent se sàpiga la lletra d’això que he anat component a casa».

I parlant de «Compartir» i en Jordi Lanuza, aquest és un dels temes que van fer els Raydibaum durant el concert.

Una joia, escolti… Escolti i vegi:

Qui pogués tenir uns coristes així a tots els concerts, oi?

* * *

I sobre comunió, dos apunts:

Si se li canta a un grup tota una cançó, als músics se’ls queda una cara inigualable. En aquest cas, amb «Aurora».

 

No se’ls veu la cara, perquè és un àudio… però certifico que és així.

I la segona, el grup es relaxa i es permet fer versions que acaba d’assajar. Com aquest Don’t be afraid, you’re already dead del disc «Love is simple» dels Akron/Family.

Aquest «uààààà» final és de l’únic animal que hi havia a l’escenari/passadís, que és una Gallina. Però els altres són bones persones.

* * *

El fet és que trobar-se en un concert en què hi ha comunió entre el públic i el grup és un regal.

Un regal, perquè no hi ha res millor que un grup que està còmode fent el que més li agrada.

Per veure el tàndem Raydibaum + Lanuza, aquests primers faran en breu un concert amb Inspira, i també la presentació del nou disc a l’Apolo 2 amb tota la gent que hi ha col·laborat.

 

Raydibaum tenen una nova pàgina web (provisional), una cosa infinitament millor que el myspace que s’anomena reverbnation, un facebook,un twitter, i són al viasona.

La música la tenen penjada a l’Spotify i la venen a l’iTunes Store.

 

Gaudiu de la música, que ella no es queixa mai.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 comentarios

 1. Tevet wrote:

  Raydibaum mola.
  Cantidubi.
  Martí Bou mola.
  Dubi da.

  [¿S’accepten comentaris vintage?]

 2. Miquel wrote:

  Llegit i escoltat. Quant de talent! Seguirem aquest talent molt d’aprop!

 3. Hi ha dies que és millor no aixecar-se i divendres passat (el dia del concert de Raydibaum al Demodé) era un d’aquests. Quan penses que no hi ha res que pugui fer-te aixecar el dia, decideixes sortir al carrer i et plantes en l’útim moment al Demodé trobant-te Raydibaum al complet (pensava que seria un acústic amb el Valen i el Pep, però, no, hi eren tots cinc). Anar a un concert per mi és molt més que una ocasió per escoltar música en directe. És, com bé diu en Bou, un acte de comunió, de comunió entre amants de la música. Però és que, a més, els concerts de Raydibaum acostumen a ser tota una festa. Ells s’ho passen tan bé tocant i xerrant, que fan que el públic s’hi impliqui i gaudeixi. Així que El Valen, el Pep, el Dan, el Ricard i el Ramon van aconseguir el que creia impossible en un dia com divendres passat, fer-me no només cantar, sinó també riure. I, per mostra, l’àudio de «Don’t be afraid…»; la rialla que se sent al mig del tema és meva :)

 4. pep rius wrote:

  Realment va ser MOOOOOOLT especial!
  Que gran que hi fóssis per aixecar-ne l’acta i certificar que va ser tant increÍble!

Deja un comentario