How to destroy angels. Trent Reznor: "Canta tu, carinyo"

Trent Reznor és un individu -músic, productor, figura-, que és un referent de la música popular dels últims 20 anys.

És qui va fer de Marilyn Manson qui va ser, i és qui va composar la que per molts és la millor versió que va interpretar Johnny Cash (Hurt) i que tracta d’una manera meravellosament sagnant l’addicció a l’heroïna.

També és el que popularment anomenem un «figura».

A part, ell és Nine Inch Nails.

Probablement el grup més important de la història del que s’anomena «metal industrial«, juntament amb Ministry, i que consisteix en barrejar la música electrònica i el metal, o si més no, arribar a l’essència del heavy-metal a través de l’electrònica, sumant-hi guitarres, amb distorsió, etc.

Quan Radiohead van fer In Rainbows, i en van fer pagar als seus fans el que penséssin que valia, ell els va atacar i va declarar que si el que volien era fer-lo més accessible a tothom l’haurien d’haver regalat. Com havia fet ell amb l’últim disc.

De fet, fa poc va emetre un comunicat per aquells qui es vulguin dedicar a la música, o que tinguin intenció de viure’n (valents! que són uns valents!!)

Comunicat de Trent Reznor (resumit i traduït al castellà) tret de can Lorkiano

…Olvídate de conseguir dinero vendiendo discos. Haz que tu disco sea bueno, bonito y que te salga barato, y REGALALO. Como artista, lo que te interesa es llegar a tanta gente como te sea posible. El boca a oreja es el único márketing que importa.

…Asóciate con TopSpin o algo similar o créate tu propio sitio web, pero lo que DEBES hacer es esto: regala tu música en forma de archivos digtales sin DRM en alta calidad, consiguiendo la dirección de correo de la gente a cambio (implica que necesitas la infrastructura para poder hacerlo) y comienza a crearte una base de datos de clientes potenciales. Entonces, ofrece una gama de productos premium de pago, y haz que sean ediciones limitadas (bienes escasos). Basa el precio y las cantidades disponibles en lo que creas que puedes vender. Haz que los paquetes sean especiales – hazlos a mano, firmalos, hazlos únicos, haz que sean algo que TU quisieras tener como fan.

…Ten una idea realista de lo que puedes ganar así y hazte un presupuesto para el disco que vaya en consonancia. Tienes que darte cuenta de lo siguiente: la música ES gratis quieras o no. Cualquier obra musical que se te venga a la cabeza esta disponible gratis. Es un hecho. Es una mierda de cara al músco, PERO ES LO QUE HAY (por ahora). Así que lo que tienes que hacer es conseguir que el público consiga lo que quieren DE TI en lugar de sacarlo de un sitio de torrents, y obtener algun beneficio en el proceso (aumentar tu base de datos de clientes potenciales).

En un altre ordre de coses, Reznor sempre ha tingut molt bon gust amb tot. Sobretot amb el so, però també amb la seva dona, per què negar-ho. Dins de l’àurea fosca, tenebrosa i llòbrega que té la seva música sempre hi ha hagut una elegància que no tothom és capaç d’assolir.

L’últim projecte l’encapçala la seva dona, però ell hi és darrera amb el so i la composició. Es fan dir How to destroy angels i aquest videoclip (àudio i vídeo) és un magnífic exponent de l’estètica i el so que sempre ha fet aquest senyor. Malgrat tot, How to destroy angels seria una cosa més propera a una mescla entre Portishead i Nine Inch Nails: metal industrial i trip-hop. Tot barrejat, tot torbador, però… molt bonic.

How to destroy angels – The space in between:

Oi que sí? I si no és així, m’ho comenteu!

Llista de Spotify amb tota la música citada al post aquí

Gaudiu de la música, que ella no es queixa mai

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Deja un comentario