Cançons per… (10a entrega) – Special edition

… per homenatjar la música

És la desena vegada que faig una entrada com aquesta. La veritat és que cada vegada que he d’explicar a algú com són aquests posts em venen ganes de canviar-li el nom.

Hauria de dir-se alguna cosa així com ara Banda Sonora Localitzada, o… no ho sé.El fet és que en el fons són petits homenatges. A les cançons i als moments. A les cançons per boniques o «útils» (amb el seu moment). Als moments perquè hi són, vulguis o no.

El fet també que em dediqui a homenatjar cançons em porta doncs, en aquesta dècima edició, a buscar una cançó per… homenatjar la música. Les cançons.

* * *

Rivers Cuomo és un individu amb una capacitat brutal de fer cançons. I bones cançons. També d’elaborar melodies i lletres magnífiques.

Aquells qui conegueu el recorregut de Weezer també sabreu que tenen discos menys accessibles, sinó fluixos. Però el que sí que és veritat és que tots els discos de Weezer que tinguin un color de fons són molt recomanables. El blau, especialment.

* * *

I és que en aquesta cançó -trobareu youtubes que narren cada un dels artistes que se citen a la lletra-, Rivers Cuomo explica la seva trajectòria musical. Però com a oient. Des d’Al Green o ABBA fins a Slayer o Iron Maiden, passant per Public Enemy o Rick Astley.

Arriba però un moment clau (i ho notareu), quan el cantant i guitarra de Weezer descobreix el Nevermind de Nirvana.

És llavors quan ja no explica què escolta. Explica què li va passar a ell des de llavors. I és en aquest últim moment -el de «these are the songs I keep singin'»- que se cita a si mateix… musicalment. Si escolteu la guitarra de fons, i la compareu amb la del final de la cançó de Weezer «The world has turned and left me here» veureu que és, també, un homenatge.

Potser no és la cançó més brillant de Weezer… de fet no ho és, però m’és molt útil per explicar-vos què és el que faig quan faig «cançons per…».

Així doncs,

Cançó per… homenatjar la música
Estil: pop-rock/indie
Grup: Weezer
Cançó: «Heart Songs»

Aquí teniu l’autohomenatge

Us repto a enumerar tots els artistes que cita el Sr. Weezer en aquesta cançó… no són pocs! Escolteu atentament i a veure quins enganxeu!

Gaudiu de la música, que ella no es queixa mai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


One Comment

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Deja un comentario