Cançons per… (8a entrega)

… per odiar.

L’odi és un sentiment prou profund com per ser indescriptible. Sort en tens si t’ajuda la música a fer-ho.

Suposo que hi ha més cançons d’amor que d’odi, però aquestes últimes acostumen a ser intenses, dures, agrestes, complicades i torbadores.

El fet que en una pel·lícula de por ens faci més por una nena que diu que «en ocasiones veo muertos» que un Freddy qualsevol fa aquesta cançó encara més dura.

És tant suau i elegant… que quan te n’adones només pots arronsar les celles i sospirar.

Com un cafè. Agre. Però amb mala llet. I amb una elegància difícil de superar.

Segurament J.B. Lenoir no volia fer una cançó parlant de l’odi, sinó de la tristesa que li provoca que la seva terra no el vulgui. Però aquí la tindrem com una…

Cançó per… odiar
Estil: blues
Grup: J.B. Lenoir
Cançó: «Alabama»

Apareix, entre d’altres, a la BSO d’un dels documentals produits per Martin Scorsese sobre el blues. Dirigit per Wim Wenders.

A en Pep Rius, instigador de que recuperi aquesta cançó de la meva discoteca.

Gaudiu de la música, que quan es queixa també pot ser brutal


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


10 comentarios

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'paragrams_comments' not found or invalid function name in /usr/home/martibou.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Deja un comentario