Qui sóc

 

El meu nom és Martí Bou.

Sóc periodista, català, i addicte a la música.

El dia que vaig decidir fer un blog no sabia exactament què feia. Però m’hi vaig embrancar perquè m’agrada escriure, i sobretot perquè m’agrada escriure sobre música. Aquest primer blog es deia «Tomorrow Never Knows» però s’havia de buscar als navegadors per Mésquemúsica. I és que es tracta d’això. D’anar més enllà.

Sóc periodista de formació, però molt abans d’això sóc una persona que gaudeix molt amb la música. D’aquí que moltes vegades m’arribi a plantejar si realment l’escolto, la sento, o és la meva banda sonora.

Entenc la música, a més, com a un art interdisciplinari, com a un fet social, i com a un element de construcció sociocultural. També m’interessa molt com a fenòmen comunicatiu i polític, entre d’altres. Per altra banda, també m’interessa molt el canvi del paper dels mitjans de comunicació especialitzats en la música, i en especial la crítica, amb l’arribada dels mitjans 2.0, ja que al meu entendre la crítica ha passat de ser un prescriptor únic, a ser un validador i/o filtre de la xarxa.

La meva relació amb la música és intensa. És un dels eixos de la meva vida i és en un espai com aquest on vull compartir què significa per mi. També sóc un ciutadà, un català, a qui li interessen moltes altres coses. I aquest també serà el lloc on explicar-ho.

I és en aquest espai on ho intentaré desgranar, comentar, i compartir. Així doncs, com a tot arreu on em pregunten «qui ets», jo respondré el mateix:

«Periodista, català, addicte a la música, interessat en el que passa aquí, allà i més lluny, si pot ser. Que què vull ser de gran? Feliç, gràcies.»

Benvinguts.