Va de premis

Fa no-res hem tingut una onada de premis. Els premis són una forma de reconeixement que en el món de la cultura, i al món de la música, són una espècie de línia al currículum dels grups/artistes. El CV gros, però, es fa participant a festivals i amb el boca-orella dels discs i directes.

N’hi ha de més i menys reconeguts, però aquests últims dies n’hem tingut un parell que són molt importants en el món de la música: un d’històric, i uns altres de més recents que ha anat agafant molta volada i per una raó molt comprensible.

El primer és el del disc de l’any, que ha anat a parar a un grup de qui vaig fer un «Vaig tard» bastant recent. Són el grup de Cadaqués Ix!, i el seu últim disc, justament, havia quedat amagat als altres premis.

Els segons són els Premis Enderrock, que amb el temps i el canvi que està vivint l’escena musical catalana i cantada en català, s’han convertit -als mèdia convencionals i a la xarxa- en un esdeveniment similar al del «Català de l’any» d’El Periódico, els Premis Gaudí de Cinema. I això és motiu de celebració.

De fet, als Premis Enderrock hi va haver una catifa vermella bastant important, molta gent intentant entrar a un teatre que estava com la plaza (abarrotá), i que en Xavier Mercadé -fotoperiodista, cofundador de la revista i tuitaire– es va encarregar de cobrir, juntament amb altres companys de la revista.

En aquest enllaç hi trobareu tot el «coverage» fotogràfic de l’event, amb tot el glamour que els protagonistes puguin tenir.
Em fa l’efecte que encara trobareu la cobertura vía twitter de l’entrega de premis seguint el hashtag #PremisEDR

Felicitar, d’entrada, a tots els premiats, perquè en ambdós casos els premis tenen una gran part de jurat popular. És a dir, qui guanya és qui el públic vota.

Només fer un petit incís sobre els Premis Enderrock, que és que trobo incomprensible que grups com Inspira o el Pau Vallvé no hi hagin estat presents, com a mínim per optar al premi al disc de l’any, i sí que ho hagin fet artistes com Sergio Dalma, a qui respecto profundament, però que trobo en fora de joc en el moment musical actual. Però com que no depenia només del meu vot… ja els tocarà. Els ha de tocar. Segur.

En qualsevol cas, felicitar de tot cor a Els Pets, guanyadors del disc de pop-rock de l’any per votació popular pel seu «Fràgil«. Un grup amb qui molts, moltíssims, hem crescut en edat i maduresa musical. A mida que passaven els anys, ens anaven guiant en això que sembla nou, i que és música pop que, de forma agradablement estranya, ens sembla normal que sigui cantada en català.

I per si semblava que només els anomenava al començament i de passada, felicitar, i molt, a un grup com Ix!.

Hi ha individus com el David Mullor que, amb els seus companys de grup, sé de bona font que s’estan trencant les banyes per poder tirar endavant un projecte musical com el seu, que potser no té el ressò que jo crec que es mereix.

Aquest és el meu petit altaveu i aquí ho explico. Vosaltres fareu el que creureu més adient.

Feia temps que tenia ganes de posar aquest vídeo. Molt de temps.
Són els amics Raydibaum amb els Ix! fent un tema de Lluís Llach anomenat «Bressol de tots els Blaus».

 

 

És absolutament deliciós. I ho diu algú que no és gaire de Llach.

El gust no s’adquireix. Amb gust, s’hi neix.

 

Gaudiu de la música, que encara que es premiï (o no), ella no es queixa mai.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


3 Comments

Deja un comentario