Rage Against The l’Alcalde

Un grup amb uns quants professors...

El Pèsol Feréstec és un producte rar, estrany, i entranyable. També és, però, el resultat d’una mena de pares, de família, de barri, d’escola, i també del que popularment anomenem «fondu».

Durant el concert de presentació del disc «Fa temps que ho diem» (com es pot comprovar al gràfic d’aquí al costat), el públic que no conegués a Gerard Segura i la seva banda, va descobrir que si hi ha alguna cosa dins del grup són professors. Segura és un individu llegit, que musica poemes de Pepe Sales i Jordi Vintró, i que s’inspira en Pere Calders per fer cançons com «Al cel», i té en la Lota Serrahima (veu) i l’Albert Companys (clarinet) un magnífic contrapunt no-feréstec

Una altre tret definitori de les cançons del Pèsol (al final, que siguin set tocant és anecdòtic, de pèsol només n’hi ha un) és la seva entranyable fixació amb el sexe. «Ella o ell», «Cançó d’amor i droga», «Natura morta», i… les que faci falta.

I si em pregunten allò de «sí, sí,… però què fa?», doncs fa una barreja de cançó, folk, però també li agrada barrejar-se amb altres estils, com el reggae a la no-gravada-però-himne-en-directe «Per tu», on es desglossa com de bé ens tracten els nostres ajuntaments -encara que a vegades no ho acabem de veure-. Sort en tenim del blog de l’alcalde. Sort en tenim de que hi hagi wi-fi.

El Pèsol presentava un disc que, afortunadament, treu Salseta Discos. Un disc numerat. Servidor té el número 6. A més, absolutament home/handmade. Una caixa amb un llibret molt bufó i el cd en qüestió, sense cap imatge. Només un tampó. Dins del llibret, perles «feréstegues» com ara les descripcions de les cançons.

EL NÒVIO DELS DIUMENGESCançó de disset anys en mi major i molta essència. Jo estudiava al costat de la Lorena que no sabia que jo ho sabia tot. Hagués estat el seu millor nòvio. Que sí, que sí.

ó

XARRUPA’M: Glossari de la juerga catalana.

En fi, el disc aconsegueix captar l’essència d’El Pèsol Feréstec. Que no és poc. Això sí, és complicat d’entendre que l’himne anti-alcalde hagi quedat fora. Sort en tenim dels blogs dels fans:

El Pèsol Feréstec @ Heliogàbal – «Per tu»

I per si necessiteu acabar d’entendre el Pèsol, aquí en teniu un vídeo explicatiu de la Diputació Feréstega amb la col·laboració del meu iPod Nano

I va Koeman… i l’estima.

Gaudiu de la música, que ella no es queixa mai


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


4 Comments

Deja un comentario