Afusellat

Pobre de mi, criatura indefensa, fent el repàs dels diaris d’avui i mirant la premsa estrangera em dic: «calla! mira’t el L.A. Times que faran la crònica dels Lakers». I la fan, i tant que la fan. i al costat em trobo això:

Utah executes convicted killer Ronnie Lee Gardner by firing squad

i dic… «ho has entès bé?»… poso Ronnie Lee Gardner al Google i m’apareix això:

Ejecutado en Utah el preso que pidió morir fusilado · ELPAÍS.com

Molt bé! O com dirien els de la segona hora «et felicito fill!».

Segurament va ser provat en un judici que aquest senyor era bastant dolent, i també dir que els EUA és un país que s’autoanomena el líder del món lliure, malgrat que té la mateixa postura davant de la pena de mort que Iran o la Xina. Era un senyor que havia matat un senyor en un bar, i durant el judici i intentant escapar va matar un advocat… ell deia que s’havia reformat.

El fet és que el senyor Gardner va ser condemnat abans de que l’estat de Utah adoptés l’injecció letal com a mètode per matar un pres. Però el senyor Gardner, comptant amb aquest fet ha decidit que preferia morir afusellat enlloc de injectat (¿injectat?) perquè ho considerava «més fiable». Dels 5 que l’han disparat només un portava bales de veritat i l’home estava lligat a una cadira perquè no es mogués el blanc.

El senyor Gardner doncs, abans de morir afusellat, va passar les seves últimes hores amb un bisbe mormó, llegint el llibre «Justícia divina», i veient la trilogia de «El Senyor dels Anells».

Et felicito fill… justícia divina i senyor dels anellsN’hi ha 5 que dormiran tranquils.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


4 comentarios

Deja un comentario